Udstyr

3 tips til god bilpleie

Riktig bilpleie er svært viktig for bilens levetid. Å gjøre jevnlig inspeksjon av bilen din kan potensielt spare deg for tusenvis av kroner. Å ignorere vedlikehold og bilpleie fordi det virker brysomt kan koste deg i det lange løp. Vi har derfor laget en enkel guide som vil ta for seg 3 tips til god bilpleie.

1. Hold bilen ren

Aller først er det viktig å ta godt vare på bilens kosmetikk. Vask og voksing hjelper med å forbedre bilens lakk, og kan forebygge dannelsen av rust. Å gjøre en god håndvask er best. Husk å vaske felg og dekk, i tillegg til alle glass (inkludert speilene). Deretter er det lurt å støvsuge gulvet.

2. Sjekk luftrykk i dekkene

Riktig trykk i dekkene er essensielt for en god kjøreopplevelse. Det vil også gjøre risikoen for noen ulykke mye mindre. Om du har feil lufttrykk kan dette også slite på dekkene og i verste fall føre til punktering. Her bør du sjekke bilens brukerhåndbok, og sjekke om du har riktig luftrykk. Deretter bør du fylle på passende luftrykk.

3. Hold øye med på bilens væsker

Bilen har mange viktige væsker som motorolje og kjølevæske som må holdes øye med. Her kan du bruke bilens brukerhåndbok til å sjekke hvilke nivåer bilen din trenger. Disse væskene er essensielle for bilen, om bilen ikke har riktige nivåer kan dyre ting skje. Om du er usikker på hvordan du skal skifte olje på bilen din, kan du få hjelp med dette på ditt nærmeste verksted.

Finn nye bilpleieprodukter til din bil

For et bredt utvalg av bilpleieprodukter kan du besøke www.billigbilpleie.no. Billigbilpleie har den største danske nettbutikken i biltilbehør, og tilbyr også sine produkter i Norge til lave kostnader. Med over 15 års erfaring i bilbransjen, samt e-handler, er billigbilpleie den ledende stedet for å handle bilprodukter på internett.