Godt råd

Husk på at et nytt kjøleskap kan være et klimatiltak

Noen ganger er det mulig å føle at hvitevarer har en egen evne til å slutte å fungere når det ikke passer spesielt godt. Derfor er det kanskje best å oppgradere kjøleskapet eller vaskemaskinen før det er for sent, kanskje den gamle maskinen kan få et nytt liv et annet sted?

Energieffektive kjøleskap sparer penger og miljø

Moderne kjøleskap er mye mer energieffektive sammenlignet med eldre skap. Det betyr at det er mulig å spare både strøm, penger og miljøet på en og sammen gang. Kjøp kjøleskap på nett i dag, da sparer du samtidig også bilturen til butikken. I mange tilfeller er det faktisk mer miljøvennlig å distribuere varer fra et sentralt lager.

Hvis kjøleskapet virkelig begynner å dra på årene er det sannsynligvis smart å sende det til gjenvinning. Likevel kan det være mulig å la det få litt ekstra levetid ved å for eksempel gi det bort på Finn.

Kast mindre mat med et bra kjøleskap

Produksjon av mat har stor påvirkning på miljøet og klimaet, og mat som kastes er et stort problem. Derfor er et godt kjøleskap også et viktig miljøtiltak i forhold til matsvinn. I og med at kjøleskapet i seg selv ikke bruker spesielt mye strøm, vil faktisk effekten fra redusert matsvinn kunne være den viktigste.

Pass på å justere kjøleskapets temperatur riktig, det kan være lurt å bruke en termometer og måle forskjellige steder i skapet. For høy temperatur er det vanligste problemet, men for kalde temperaturer kan også skade ømfintlige matvarer. En tommelfingerregel er at ømfintlige matvarer som fisk, kjøtt og melk bør plasseres langt ned og langt inn i kjøleskapet.

Husk også på at mange matvarer kan være like fine lenge etter best før-datoen. Det gjelder spesielt når de oppbevares ved optimal temperatur i et godt kjøleskap. Se, lukt og smak er oppfordringen fra både myndigheter og produsenter.